Atatürk Ortaokulu

Vizyon: İnsan haklarına saygılı ve o hakkın korunması için okul olarak demokratik kültürün gerek öğrenci gerekse toplum bazında oluşmasını sağlamak ,girdisini aldığı çevrenin ihtiyaçlarını dikkate alan bir yaklaşım Öğrenciler yetiştiren, sanatsal becerilerin, kişilik eğitiminin iyi alışkanlık ve davranışlarının temelinin atılıp geliştirildiği bir okul olmaktır..

Misyon: Biz, Türk Milli Eğitimin amaç ve İlkeleri doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılâplarını benimseyen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine bağlı, başkalarının haklarına saygı duyan sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazanmış, sosyal, kültürel, eğitsel, bilimsel, sportif ve sanatsal etkinliklerle milli kültürümüzü benimseyen ve yayılmasına yardımcı olan, bireysel ve toplumsal sorunları tanıyan ve bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığı kazanmış, kişisel sağlığının yanı sıra ailesinin ve toplumun sağlığını koruyan milli ve evrensel kültür değerlerini tanıyan, benimseyen, geliştiren ve bu değerlere saygı duyan,çevre sorunlarına duyarlı, dürüst, erdemli ahlaklı, iyi ve mutlu yurttaşlar yetiştirmek,.

Başarılar:

Saatler: 08.20 - 14.30
Isınma: SINIFLARIMIZ KLİMALIDIR.
Sportif Etkinlikler: Turnuva ve müsabakalarda dereceler
Bilimsel Etkinlikler: 2014/2015 Bilim Şenliği, 2015/2016 Tübitak Bilim Fuarı, 2016/2017 Tübitak Bilim Fuarı, 2017/2018 Tübitak Bilim Fuarı, 2018/2019 Tübitak Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları: Misafirim öğretmenim Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: AB ERASMUS+

WEB - https://ataturkortaokul.meb.k12.tr

Adres - Ayas Mah. H.Baykara Cad. No 34 YUMURTALIK/ADANA 01680

Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM

Adres - Ayas Mah. H.Baykara Cad. No 34 YUMURTALIK/ADANA 01680

Ulaşım ADANA´YA VE CEYHAN´A İLÇE MERKEZİNDEN ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLI HİZMET VEREN ULAŞIM ARAÇLARI VE İLÇE ULAŞIM KOOPERATİFİNE BAĞLI HİZMET VEREN SERVİSLER VARDIR. İLÇE İÇİ ULAŞIM ARACINA İHTİYAÇ DUYULMAMAKTADIR. KÖYLERE ULAŞIM CEYHAN VE ADANA ARABALARI GÜZERGAHI ÜZERİNDE OLDUĞUNDAN SORUN YAŞANMAMAKTADIR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık ADANA´YA 80 KM CEYHAN´A 30 KM